Resedagbok
Hänt under 2011!
Måndagen den 11 november
Lyckat luciafirande!

Traditionsenligt firades lucia på Kägelvallen. Det var en mysig tillställning med stämningsfullt luciatåg, gott fikabröd och trevlig gemenskap.
Julfest 26:e november
Ännu en lyckad julfest!

Kanske är detta årets i särklass mest populära evenemang?
Helt klart är att Kägelvallens julbord har ett gott rykte som lockar gäster även långt utanför Åsmon / Moflo.

Även i år var det proffskocken Nicklas Arvidsson som ställde upp och hjälpte till med sina kunskaper. God hjälp hade han av flera styrelsemedlemmar.
 
Datumet var 26/11 - första advent.
Motionsdans med Orritons
Ännu en danskväll i trevligt sällskap!

På fredagen 7/10 gavs ännu ett gyllene tillfälle att dansa på Kägelvallens fina dansgolv!
Orritons från Sollefteå är en välkänd och uppskattad dansorkester som alltid "ger järnet" inför sin publik.
 
Beroende på den mänskliga faktorn var det problem med värmen i lokalen. ÅSHF-s styrelse ber om ursäkt för detta och hoppas ändå få se vår trogna skara av positiva dansare vid nästa arrangemang.  
Lördagen 17:e september

Hunddag i strålande solsken!

För tredje året anordnades familjedagen Åsmon Dog Challenge, som är en skojtävling med diverse kluriga utmaningar. Det verkar som om vädergudarna är nådigt inställda till det här arrangemanget - efter en veckas riktigt skrotväder fick Näsåker nämligen strålande solsken under hela lördagen!

Åsmon Dog Challenge är inte någon traditionell ”lydnadstävling” utan vänder sig till den vanliga familjehunden, oavsett ras eller ålder. Utmaningarna bygger på exempelvis nosarbete, problemlösning, balans och annat ”hundgöra” – och givetvis underlättar det om hunden och ägaren är vana att samarbeta.
Flera deltagare har varit med under varje ÅDC. Vad som lockar att år efter år åka till Åsmon är den trevliga stämningen då man träffar såväl gamla som nya vänner. Dessutom är själva ”tävlingen” en uppskattad tillställning med ett antal oväntade småknasiga utmaningar.

Utöver själva tävlingen (med totalt 22 startande) var det många som tog chansen att köpa både fika och grillat som Åsmons Samhällsförening sålde vid dansbanan.

Artikel i lokaltidningen:

http://nara.allehanda.se/nara.asp?pnr=5&sidnr=1&ArtId=24791&sok=&kategori=#Art_24791
Veteranfordonsrally!

Veteranfordonsrally 18:e juni!

Årets hittills största arrangemang blev verkligen en succé! Drygt 50 härliga ekipage rullade ut från Kägelvallen och paraderade på en tur i landskapet.
Gissa om det syntes många glada leenden bland publik och förbipasserande?!

Speaker var Lasse Abrahamsson, som även framförde en lite ovanligare bil, nämligen Brandmannaklubbens gamla pärla, en Cheva från 1960.

Stort tack till ALLA som bidragit till denna fina dag!

___________________________________
Hoppas kunna komplettera med bilder
och mer fakta!
Hör gärna av dig!

hundraelvan@egetbevag.se

Motionsdans!
Livat på Kägelvallen!

I juni gavs det tillfälle att motionera på ett trivsamt sätt i glatt sällskap, nämligen den 11:e juni då den uppskattade orkestern "Bo-Christers" spelade.

Såväl den dansanta publiken som musikerna tackas härmed för sina bidrag till den lyckade kvällen!
Vi hoppas på snart återseende.


Fredag den 29 juli var nästa danstillfälle - som lockade drygt 60 dansanta gäster.
Spelade gjorde Serenad med Ronnie. Än en gång har Kägelvallens anrika dansgolv tagits i bruk för sitt ursprungliga syfte. Stort tack till Linnéa m.fl. som arbetat för att sommarens danser ska kunna genomföras!
Nya och gamla dansvänner hälsas
varmt välkomna till kommande motionsdanser på Kägelvallen!
Storstilat firande av vårens ankomst!

Årets valborgsmässoafton var en mycket lyckad tillställning som lockade stora skaror besökare - inte bara från Åsmon utan även Näsåker och andra byar i trakten.

Putte Kihl och Crescendokören presenterade ett härligt program med "klassiska" såväl som mer ovanliga vårsånger. En mycket fin upplevelse för alla som var på plats!

I år har Samhällsföreningen slopat fyrverkeriet av hänsyn till byns fyrfota invånare. Däremot var brasan klart imponerande och sköttes i vanlig ordning av Folke Lindgren.

Bilden har vi fått låna av Östersundstjejen Ottilia Hagelqvist, som tillbringade helgen på kurs i Åsmon tillsammans med sin hund Zorro.

Minimässa & stor kurs!
Under påskhelgen genomfördes ett stort arrangemang vid Kägelvallen. För fjärde året i rad anordnade kursgården HUNDraelvan en helg med utställningsträning under ledning av internationellt välkände Gerard O´Shea.

Arrangemanget lockade besökare från Boden i norr till Stockholm i söder och eftersom ett par familjer kommit med husvagn blev det riktigt härlig "campingkänsla" utanför huset.

Samhällsföreningen (som för helgen fått hjälp av kocken Nicklas Arvidsson) stod för all matservering, något som naturligtvis var uppskattat av gästerna.

I samband med kursen anordnades en minimässa på utedansbanan. En liten skara utställare erbjöd bl.a. hundtillbehör, ullbäddar, smycken, böcker, vårplant och tunnbröd. Dessutom var Näsvikens bröd från Strömsund på plats och bjöd på "livsfarligt" goda ostkex och nyttiga bröd. 

Stor uppmärksamhet rönte fotografen och konstnären My Hansson som efter ett års studier i australiska Brisbane nu är tillbaka hemma i Ljusdal. My fotograferade hundar och tog upp beställningar på porträtt. Inför fascinerade åskådare slutförde hon en jaktbild på en pointer - som beställts från Sydafrika!
I Åsmon fotograferade hon bl.a. en jämthund, ett par dansk-svenska gårdshundar och en blandras. Säkerligen kommer en del av dessa bilder att "förädlas" till riktiga målningar för att pryda hussarnas och mattarnas hem.
Sångarhelg på Kägelvallen!
Under helgen 15-17 april var Kägelvallen uthyrd för ett arrangemang som lockade en mindre grupp deltagare från trakten såväl som grannlänen.

I folkmusikkretsar är Agneta Stolpe ett välkänt namn. Hon åkte ända från Äppelbo i Dalarna till Åsmon för att hålla kurs i sång, kulning och röstbefrielse. Där kom byns fina stora dansgolv väl till pass under rörelse och sångövningar!

Deltagarna var en blandad skara. Några hade tidigare erfarenheter av folklig sång. En kvinna ville hitta bättre stabilitet i rösten för att känna sig säkrare vid textläsning i sin syssla som kyrkvärd - och en ung tjej från Västerbotten satsar på en framtid som röstskådis vid filmproduktioner!

Tack allihop för en härlig helg - och stort tack till Folke m. fl. som eldade inför kursen!


Bilden visar några av de tolv deltagarna under ett röst- och rörelsepass på Kägelvallen.

Om du följer nedanstående länk finner du en artikel om kursen!
http://nara.allehanda.se/nara.asp?pnr=5&sidnr=1&ArtId=22861&sok=&kategori=#Art_22861

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.07 | 17:37

Åker förbi Höga kusten. Kom att tänka på den underbara sommaren i Åsmon i början av 70-talet. Lärde då känna Monica och Ros-Marie. Bor de fortfarande där?

...
17.05 | 08:11

Rallyt är nu bestämt 15/6😊

...
29.04 | 11:07

Ett ev datum för veteranfordons rallyt är den 15/6 2019!

...
28.04 | 23:18

Vill också veta

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS