Hänt under 2009
Januari
Nick Borgen besökte Åsmon den 30:e januari!

Det var en härlig pubkväll i glada vänners lag. Sång och musik till sent på kvällen.

För den som till äventyrs missade den stora hiten "We are all the winners" tipsar vi om den här länken. 
http://www.youtube.com/watch?v=CvD4K6IqXgM

När Nick spelade på Kägelvallen hade han inte med sig någon säckpipesektion - men en trevlig afton blev det ändå...!

Alla inblandade ser fram emot ett kärt återseende lite längre fram - och de som missade den här kvällen får chansen igen!
Mars
Presidenten på besök!

Den 27:e mars gästades Kägelvallen av Ewert Ljusberg - mannen som mer än någon annan personifierar beskrivningen "Den av de legendariska svenska trubadurerna som fortfarande lever, typ". Alla har vi någon gång hört honom (förut) berättandes sina vitsar och historier i Rix-Televisionen. Vi har desslikes, i stor utsträckning, avhört hans bullrande humanism på folkparker, festivaler och festplatser såväl som konsertscener över hela vår avlånga Nord under mer än 30 års tid. Förförts har vi av hans stora röstomfång och hans enorma repertoardito, och förfasats har vi av hans frimodiga burleskitet vad vissångarbeteende anbelangar. Ewert är på många sätt "större än livet" i det att han aldrig upphör att intressera, informera och intonera den svenska folksjälen!

Texten ovanför har vi lånat från hans hemsida
http://www.ewertljusberg.se

Även detta blev en superlyckad kväll. Väl mött igen, mister president!
April

Hundvärldens storheter kommer till Åsmon...

Genom ett samarbete med kursgården HUNDraelvan går en del intressanta arrangemang av stapeln på Kägelvallen.
Vid de flesta kurser som anordnas i Åsmon är grundtanken att grupperna ska vara små (max 7 personer) så att instruktörerna ska kunna ägna alla deltagare tillräcklig uppmärksamhet. Men när de verkliga "kändisarna" kommer till byn räcker inte den gamla byskolan till - då krävs lite mer svängrum för att alla ska få plats.

Samhällsföreningens del i det hela är att vi hyr ut lokalen för teoripass samt att vi erbjuder möjlighet till förtäring i samband med de större kurserna.

25-26 april är Kägelvallen arrangerades en kurs i utställningshandling. Vår instruktör Gerard O´Shea är mycket eftertraktad och även han har världen som sitt arbetsfält.

Hundverksamheten pågick på planen

Under sommaren har planen även varit uthyrd för ett enveckas agilityläger samt en aktiveringskurs som samlade intresserade från Stockholm i söder till Boden i norr.

Mer info på www.egetbevag.se, som arrangerar. 

April

Traditionsenligt samlades vi kring majbrasan den sista april.
I år var det en del nyheter för att vi sulle kunna fira den efterlängtade vårens ankomst tillsammans ordentligt.

Glesbygdskören under ledning av Dan Kjellin stod för härlig musikunderhållning.

Självklart fanns det även möjlighet till förtäring i form av grillkorv och fika. (Nuförtiden erbjuds även ett vegetariskt alternativ vid alla arrangemang.)

Lotteri & fyrverkeri!

Själva brasan tändes 20.00.

Väl mött nästa år igen!

Maj

Bordsloppisen den 2:a maj!

Här upprepades succén från oktober! Många tog chansen att bli av med en del "fynd" från vårstädningen - eller hitta någonting "nytt" att köpa hem!
En trevlig dag med fika, fynd och folkliv!


Nyhet: Åsmons Samhällsförening har från och med denna loppis ett eget bord där vi säljer saker för att få in pengar till verksamheten. Givetvis tar vi tacksamt emot gåvor - stort som smått. Ring så hämtar vi!
Folke, 30169.


 


 

Juni

Sommarfesten den 5:e juni!

Vi träffades och njöt av en härlig sommarkväll.
Att i all enkelhet grillar lite mat och umgås är viktigt för bygemenskapen.
Den här traditionen hoppas vi kunna hålla liv i läääänge...! 

Juli-augusti...
Under ett par veckor i juli körde vi Sommarcafé under vissa dagar. Tanken med detta var att många av de som kommer till Åsmon för att plocka jordgubbar gärna vill besöka Kägelvallen för att återuppliva gamla minnen från festligheter under ungdomsåren. I år har man haft möjlighet att komma in och även avnjuta gott fika med hembakt bröd. Kanske hittar en och annan tillbaka framåt vintern, då det arrangeras pubkvällar igen? Det vore roligt!
30:e augusti.

Söndag den 30:e augusti var det "prova-på-kväll" för Line dance intresserade.
 

Det här är en hobby - dans - motionsform - som passar för hela familjen! Ung som gammal, kvinna som man,
barn och vuxna.


Rolig aktivitet för de flesta som ger motion, gemenskap
och inte minst glädje!

 

Ansvarig för arrangemanget var Astrid, som nås på 
073-816 08 71 eller 
astridkasa@hotmail.com

Hör gärna av dig om du är intresserad av en fortsättning! 

 

www.linedancers.com

se Om Linedance:

Vad är Line dance?


På bilden ser vi ett linedancegäng i Malmö...men vi hoppas snart  kunna uppdatera hemsidan med "fotobevis" från Kägelvallen!
Åsmon Dog Challenge, 19:e september.

Rapport från Åsmon Dog Challenge

Den 19:e september var premiären för denna familjedag med hunden som tema.
Platsen var Kägelvallen och vädergudarna var på gott humör under de timmar tävlingen pågick.

Det handlade om att gå runt en bana och genomföra olika knepiga ”utmaningar” tillsammans med sin hund. Att träna i förväg är svårt eftersom sådana här tävlingar kan se ut nästan hur som helst. Men helt klart är att den husse eller matte som har bra kontakt och samarbete med sin hund till vardags kan ha ett visst försprång i ett sådant här sammanhang.

Segrare – som båda lyckades med bedriften att samla ihop maximala 107 poäng! – var två ekipage från Kramforstrakten: Bitte Lundin med Max och Curt Helén med Vicki. Båda hundarna av rasen border collie.

Annars var det variation på deltagande jyckar, både vad gäller rasen och bostadsorten. Nordligaste hunden var en pointer från Umeå och från Sundsvall kom två små lhasa apso med sina unga mattar och deras mammor.

I tävlingen ingick bland annat att transportera en full skottkärra med hunden bunden i ena handtaget, att välta käglor och hitta gömda föremål i en sökruta, att leda sin hund i slalom med sytråd istället för koppel samt lite annat smått och gott.

Under dagen blev alla hundar fotograferade av Tobias Rahn och resultatet kommer att sammanställas till en liten fotobok med hjälp av Byalagets digitaltryckeri.
Åsmons Samhällsförening serverade smakligt fika och grillat under hela dagen, så man kan alltså säga att samarbetet i byn är både gott och trivsamt!
10-11 oktober, Anders Hallgren

Under en oktoberhelg var Kägelvallen uthyrd som värdlokal för ett seminarium med den mycket välkände hundpsykologen m.m. Anders Hallgren.

Evenemanget lockade en grupp besökare - från Älvsbyn i norr till Gävle i söder och handlade om Motor & motivation hos arbetande hundar. På Allehandas hemsida finns ett reportage om det hela.
http://nara.allehanda.se/nara.asp?pnr=5&sidnr=1&ArtId=13385&sok=&kategori=#Art_13385

Samhällsföreningen stod för all försäljning av fika och luncher under helgen - en extra slant som kommer väl till pass med tanke på att arbetet med att byta golv i cafeteriadelen just nu pågår som bäst!

24 oktober, Lalla Hansson
Trubadurkväll i höstmörkret!

Uppslutningen var måttlig - cirka 35 personer valde att gå till Kägelvallen denna lördagkväll. Väl på plats möttes alla av en varm stämning med glada skratt och avspänd atmosfär - och den som inte var här missade en härlig kväll!

Rutinerade musikern och estradören Lalla Hansson både underhöll och roade med musik från olika hörn av minnesbanken samt anekdoter från sin långa gärning inom branschen.

Som för-/efter-band ställde lokala trubadurerna EdinBergh upp.

En eloge till alla som kom - inte minst till kökspersonalen som än en gång ordnade med utmärkt mat!

För den som missade kvällen - eller helt enkelt funderar över hur Lalla Hansson låter - följer här en länk till en av hans fina låtar. Njut!
http://www.youtube.com/watch?v=Q3goMk-wyNc
(Inspelningen är gjord live på Västerviksfestivalen. Men "magin" var nog desto större på Kägelvallen vid en spelning för denna lilla men engagerade publik..!)
7 november

Ännu en uppskattad bordsloppis gick av stapeln den 7:e november!

Favorit i repris!
Det var många som tog chansen att bli av med en del "fynd" från höststädningen - eller hittade någonting "nytt" att köpa hem!
En trevlig dag med fika, fynd och folkliv!

I vanlig ordning hade Åsmons Samhällsförening ett eget bord där vi sålde saker för att få in pengar till verksamheten. Givetvis tar vi tacksamt emot gåvor - stort som smått - även efter denna loppis. Vi räknar ju med att detta kommer att bli en trevlig tradition!
Ring så hämtar vi!

Folke, 30169.

Lördagen den 28 november
Årets julfest blev i vanlig ordning en uppskattad tillställning...

Härliga gäster, god mat och underhållning av duktige trubaduren Mikael Nordström. Kan det bli bättre?

Vi är många som redan ser fram emot 2010 års julbord - och om man bara vill äta ett julbord om året är detta klart rekommendabelt!

Extra roligt är att en del av besökarna har rest en bit för att kunna delta i festlighetern. Det är flera "gamla" Åsmo-bor som på detta sätt passar på att träffa många nära och kära vid samma tillfälle.

På återseende!
Söndagen den 13 december
Premiär för luciafirande på Kägelvallen!

Datumet var givetvis den 13:e december och lämpligt nog var detta en söndag i år.

Det var ett glatt gäng som träffades över gott luciafika och njöt av en stunds riktigt varm julstämning när lussetåget med Näsåkers lucia Sofia Nilsson kom på besök.


Ett stort tack till alla medverkande - luciatåget, körledaren Putte Kihl, styrelsemedlemmarna som ordnade det goda fikat. Och, inte minst, alla som kom och bidrog till den fina gemenskapen!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.01 | 10:15

Visa gärna videon från senaste Veteranbilsrallyt (2017) https://www.youtube.com/watch?v=aeOwj2Q3goA

...
07.02 | 08:31

Nej det var nog före min tid. Det är ju bara 40 år sen vi huserade på Kägelvallen

...
06.02 | 12:30

Har sett en del gamla annonser :)
Och hört att Thory Bernards uppträdde på utedansbanans tak - alltså att det byggts en extra scen rakt ut vid entrén. Minns du?

...
06.02 | 10:52

Namnet Sebastian kom från en väldigt stor o fet katt. Vi hyrde de band som låg etta eller tvåa på Sverigelistorna. Det var mycket progg-musik. Det var full fart

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS