Fotbollsplanen
Din rubrik
Aktuellt:
Minns du de roliga brännbollsturneringarna som vi hade på Kägelvallen i slutet av 1990-talet? Varje by ställde upp med ett (eller flera) lag och alla fick vara med. Här blandades åldrarna och "idrottsbragderna" friskt - och alla (även vi som satt i publiken) hade hjärtans roligt. Därefter samlades vi kring utegrillen och en gemensam måltid i det fria.
Nu är det dags igen! Sommaren 2009 sparkar vi liv i traditionen - och till skillnad från förra omgången, som kördes på "parkeringen" framför huset, har vi numera också den nyrenoverade fina fotbollsplanen att hålla till på.
Så ta och "trumma ihop" ett lag i din hemby och hör av dig till någon i styrelsen redan nu!

Fotbollsplanen är jättefin och självklart är det hela styrelsens önskemål att den ska användas så mycket som möjligt. En förhoppning inför framtiden är att vi även ska kunna erbjuda spelarna möjlighet att duscha i anslutning till träning eller matcher. Men Rom byggdes inte på en dag - inte heller ett omklädningsrum av hyfsat format... Men det finns absolut ett mål att sträva mot!

Historik:

Att Kägelvallens fotbollsplan varit en populär samlingsplats får man klara besked om när man talar med äldre västrabor. Vid återinvigningen av planen var Nicke Sjödin invigningstalare ("ställt-öpp-roli-gôbb" eller "stand up komiker). Han växte upp i Röån ett par mil härifrån och berättade åtskilliga minnen just från när laget spelade bortamatch mot Åsmon på Kägelvallen. Illasinnade rykten vill också göra gällande att Röåns egen plan var i betydligt sämre skick...det må ha varit hur det vill med den saken, viktigast av allt var att man sparkade boll och att så gott som alla var med.

Idag har nog TV och andra intressen bidragit till att ungdomarna inte längre går man ur huse för att jaga bollen över planen. Den minskade befolkningen gör också sitt till och det är idag länge sedan Åsmons IF kunde ställa upp med något fulltaligt fotbollslag. Ungdomarna från byn spelar med Ådals-Lidens Sportklubb på Liavallen inne i Näsåker.

Men planen finns kvar - och minnena hos de som var med på den tid det verkligen begav sig. Vi hoppas kunna komplettera denna sida med bilder på gamla lag och annat intressant!

En målande berättelse från denna tid finns nedtecknad av n´Hanns-Olov i Junselevallen. Tillsvidare får vi njuta av den. http://hem.passagen.se/junselevallen/fotboll.html  

Och håll ögonen öppna för "Ingvars Minnen" här på Åsmons egen hemsida! Även här finns en del med anknytning till "bollspärkninga" på Kägelvallen - och förhoppningsvis är mer på väg...!

EFTERLYSNING! Bilder - både konkreta fotografier och minnesbilder! Även från modernare tids aktiviteter på planen.


Här ser vi fotbollslaget "Åsmons slocknade stjärnor" som lirade under återinvigningen av planen. Matchen spelades mellan Åsmons IF och Ådalslidens SK.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.01 | 10:15

Visa gärna videon från senaste Veteranbilsrallyt (2017) https://www.youtube.com/watch?v=aeOwj2Q3goA

...
07.02 | 08:31

Nej det var nog före min tid. Det är ju bara 40 år sen vi huserade på Kägelvallen

...
06.02 | 12:30

Har sett en del gamla annonser :)
Och hört att Thory Bernards uppträdde på utedansbanans tak - alltså att det byggts en extra scen rakt ut vid entrén. Minns du?

...
06.02 | 10:52

Namnet Sebastian kom från en väldigt stor o fet katt. Vi hyrde de band som låg etta eller tvåa på Sverigelistorna. Det var mycket progg-musik. Det var full fart

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS